«Ազատազրկվածների սննդի որակն ու պահման պայմանները քրեակատարողական հիմնարկներում»
Հուլիսի 14, 12:00

Քրեակատարողական հիմնարկներում (ՔԿՀ)  սննդի տեսակների և չափաբաժնի հետ կապված փոփոխությունը, որն ուժի մեջ է մտել 2017թ. հունիսի 10-ից, ՔԿՀ-ներում հասարակական վերահսկողություն իրականցնող դիտորների համոզմամբ չի լուծելու սննդի որակի հարցը:

Այս թեմայի շուրջ հուլիսի 14-ին «Մեդիա կենտրոնում» անցկացվեց քննարկում, որի ընթացքում ՀՀ ԱՆ ՔԿՀ-ներում հասարակական վերահսկողություն իրականացնող հասարակական դիտորդների խմբի անդամ Ռոբերտ Ռևազյանը ասաց, որ դատապարտյալների մեծ մասը հրաժարվում է բանտերում տրվող սննդից՝ դրա անորակ լինելու պատճառով:

«Ամեն օր թե՛ նախաճաշին, թե՛ ճաշին դատապարտվածներին նույն ճաշացանկն է առաջարկվում։ Կարող է ամեն օր նախաճաշին կամ ընթրիքին լինի շոգեխաշած թթու: Շատերը ասում են, եթե մի ամիս ուտեն դա, ստամոքսի խոց կառաջանա իրենց մոտ: Բողոքներ շատ կան, որ ստամոքսի այրոցներ են առաջանում այդ սնունդը երկարատև օգտագործելու հետևանքով»,-ասաց Ռևազյանը:

ՀՀ ԱՆ ՔԿՀ-ներում հասարակական վերահսկողություն իրականացնող հասարակական դիտորդների խմբի մյուս անդամ Ռուբեն Սարգսյանն ասում է, որ կան հիմնարկներ, որտեղ սննդի որակը միշտ խնդրահարույց է եղել:

Կարդալ ավելին:

Այլ ալբոմներ
«Խոշտանգման դեպքեր. սա նո՞ր Հայաստանն է, թե՞ հին»
«Զբոսաշրջությունը Հայաստանում COVID-19-ի պայմաններում»
«Իմ տունն իմ ամրոցն է. որքանո՞վ ենք ապահով այդ ամրոցում»
Կառավարե՞լ, թե՞ կառավարվել. ո՞րն ենք ընտրում
«Մեդիագրարգիտություն բոլորի համար»
Կորոնավիրուս՝ ՔԿՀ-ներում. կանխել հնարավո՞ր էր
«Հեղափոխության հռչակած արժեքներն ու իրականությունը»
Միանալ մեզ սոց․ ցանցերում
ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԳՐԱՆՑՈՒՄ
Ծառայություններ
Այսօր մեդիա կենտրոնում
Տեսանյութեր
Մամլո հաղորդագրություն
Միջոցառում
Հայաստան-Թուրքիա Միջոցառումներ